Γνωρίζατε ότι ένα στα 4 ζευγάρια έρχεται αντιμέτωπο με την υπογονιμότητα; Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να συλλάβουν παιδί ακόμα κι αν έχουν ελεύθερη σεξουαλική επαφή, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις από αυτές ευθύνεται η ανδρική στειρότητα.

Η ανδρική υπογονιμότητα οφείλεται:

  1. Στη χαμηλή παραγωγή σπερματοζωαρίων
  2. Στη μη φυσιολογική λειτουργία του σπέρματος
  3. Στην παρεμπόδιση της αποδέσμευσης του σπέρματος.

Οι ασθένειες, οι τραυματισμοί, τα χρόνια προβλήματα υγείας, οι επιλογές τρόπου ζωής και άλλοι παράγοντες μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόκληση ανδρικής στειρότητας.

Η δυσκολία στη σύλληψη ενός παιδιού μπορεί να είναι μία αγχωτική και απογοητευτική κατάσταση. Οπωσδήποτε, όμως, υπάρχουν θεραπείες για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ανδρικής στειρότητας;

Αρχικά, σημειώνεται ότι ένα υποκείμενο πρόβλημα όπως μια κληρονομική διαταραχή, ορμονική ανισορροπία, διασταλμένες φλέβες γύρω από τον όρχι ή μια κατάσταση που εμποδίζει τη διέλευση του σπέρματος προκαλεί συμπτώματα.

Αν και οι περισσότεροι άντρες με ανδρική στειρότητα δεν παρατηρούν άλλα συμπτώματα εκτός από την αδυναμία να συλλάβουν ένα παιδί, τα συμπτώματα που συνδέονται με την ανδρική στειρότητα περιλαμβάνουν:

Πότε πρέπει να απευθυνθείτε στον ειδικό (ουρολόγο/ ανδρολόγο);

-Σε περίπτωση που:

  • Έχετε προβλήματα στύσης ή εκσπερμάτωσης, χαμηλή σεξουαλική δραστηριότητα
  • Νιώθετε πόνο, δυσφορία, οίδημα ή οίδημα στην περιοχή των όρχεων
  • Έχετε ιστορικό με προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το γεννητικό σας σύστημα (όρχεις) προστάτη ή σεξουαλικών προβλημάτων
  • Έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη βουβωνική χώρα, στους όρχεις, το πέος ή το όσχεο.