Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουμε στο έπακρον τις υψηλές θερμοκρασίας του καλοκαιριού και δη την ηλιοθεραπεία στην παραλία! Τις περισσότερες φορές όμως δεν υπολογίζουμε  τις extra ανάγκες για ενυδάτωση που ξυπνάμε στο σώμα μας.

Ανεξάρτητα από την πλούσια ποσότητα αντηλιακού που τοποθετούμε στην επιδερμίδα μας κατά την έκθεση μας στον ήλιο ή το νερό που καταναλώνουμε, υπάρχουν και κάποιες επιπλέον ενέργειες που πρέπει να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας, ακριβώς όπως του αξίζει.

Για την πόλη

– Δεν χρειάζεται να αισθανθείτε δίψα για να καταναλώσετε υγρά.

– Αποφύγετε τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη ή περιττές θερμίδες.

– Επιλέξτε το νερό ως βασικό συστατικό ενυδάτωσης.

– Περιορίστε το αλκοόλ. Θα βοηθήσει στην πρόωρη εφίδρωση και κατ’ επέκταση, στην ακόμα πιο άμεση αφυδάτωση.

– Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά! Ή ακόμα καλύτερα, δημιουργήστε με λίγη φαντασία και απλά υλικά ένα υπέροχο smoothie συνδυάζοντάς τα!

– Διατηρήστε ενυδατωμένα και τα μάτια σας! Συχνά αγνοούμε και αμελούμε την ενυδάτωσή τους. Σε περίπτωση που κάνετε χρήση φακών επαφής, πρέπει να έχετε στην τσάντα σας τεχνητά δάκρυα ή ειδικές σταγόνες, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο το ενοχλητικό τσούξιμο ή ακόμα και την πρόκληση πονοκεφάλου.

– Αν επιδοθείτε σε δραστηριότητες εξωτερικές ή σε κάποια άσκηση, φροντίστε να ενυδατωθείτε ανάλογα με την ποσότητα υγρών που αφαιρέθηκε κατά την εν λόγω χρονική διάρκεια.

Για την θάλασσα/ πισίνα

– Περιορίστε την αγαπημένη αλλά βλαβερή συνήθεια της ηλιοθεραπείας κατά τις πρωινές ώρες ή τις μεσημεριανές. Οι μεσημεριανές ήταν, είναι και θα είναι απαγορευμένες και ριψοκίνδυνες.

– Εκτός από την αντηλιακή κρέμα που χρησιμοποιείτε για το σώμα σας, την ίδια ανάγκη έχουν και τα μαλλιά σας. Προμηθευτείτε, επομένως με αντηλιακή μαλλιών.

Προσωπική υγιεινή
  • Όταν επιστρέφετε σπίτι μετά από εξωτερικές υποχρεώσεις, εκτός από τα χέρια, σαπουνίστε με ειδικό καθαριστικό το πρόσωπό σας. Εκτός από την φρεσκάδα και αναζωογόνηση που θα σας προσφέρει, θα ενυδατωθείτε παράλληλα.
  • Μετά το καθιερωμένο σας καθημερινό ντουζ, κάντε χρήση ξηρού λαδιού ή κάποιας ενυδατικής κρέμας με ελαφριά υφή, αφήνοντας απαλή και δροσερή την επιδερμίδα.