Σύμφωνα με έρευνες, το 25% των ανδρών εμφανίζει σημάδια τριχόπτωσης σε ηλικία έως 30 ετών, ενώ αυτό το ποσοστό αγγίζει το 50% έως την ηλικία των 45-50 ετών. Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με μεταμόσχευση μαλλιών συνδέεται όχι μόνο με την αισθητική, αλλά και με την ψυχολογία του ασθενούς. H Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη, ειδική δερματολόγος με εξειδίκευση στην επανορθωτική χειρουργική τριχωτού κεφαλής και στη δερματοχειρουργική, δίνει απαντήσεις σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών, η οποία έρχεται να ανακτήσει τη χαμένη αυτοπεποίθηση των ατόμων με τριχόπτωση ή αραίωση.

Τι είναι η μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών ξεκίνησε αρχικά με την εμφύτευση τριχών με μοσχεύματα δέρματος. Οι πρώτες επεμβάσεις συνοδεύονταν από πόνο κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία εμφύτευσης μαλλιών, ενώ συχνά τα αποτελέσματα ήταν ελλιπή και αντιαισθητικά.

Ωστόσο, η σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών αφορά τη χειρουργική αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής. Όπως μας εξηγεί και η ειδική δερματολόγος Δρ. Καλογιάννη «Η μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE εξασφαλίζει ένα εντυπωσιακό και φυσικό αποτέλεσμα. Τα μαλλιά συνεχίζουν να μακραίνουν και να ακολουθούν τη φυσιολογική ανάπτυξή τους». Πρακτικά, γίνεται μελέτη των περιοχών λήψης (δότρια περιοχή) και τοποθέτησης και στη συνέχεια αφαιρούνται και επανατοποθετούνται οι τριχοθύλακες από τη μία περιοχή στην άλλη αντίστοιχα.

Τι επιτυγχάνεται στη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE;

Η τεχνική FUE (follicular unit extraction) αποτελεί τα τελευταία χρόνια τη νούμερο ένα μέθοδο εμφύτευσης μαλλιών παγκοσμίως, καθώς είναι η πιο σύγχρονη και ανώδυνη τεχνική. Η τεχνική FUE αναφέρεται στη μεταμόσχευση μαλλιών με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων. Ουσιαστικά, μετά από τοπική αναισθησία του ασθενούς, αφαιρούνται τριχικοί θύλακες ένας προς έναν από την δότρια περιοχή και τοποθετούνται στην περιοχή υποδοχής. Ως δότρια περιοχή επιλέγεται το πίσω κάτω μέρος της κεφαλής με ειδικό μηχάνημα. Αυτή η περιοχή επιλέγεται καθώς χαρακτηρίζεται από πιο πλούσια και σταθερή τριχοφυΐα.

Θετικά της τεχνικής FUE:

  1. Είναι ελάχιστα επεμβατική
  2. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και υψηλής αισθητικής
  3. Δεν προκαλούνται τραυματισμοί, ουλές ή μετωπιαία οιδήματα
  4. Ο ασθενής επιστρέφει σχεδόν άμεσα στην καθημερινότητά του

Είναι ανώδυνη;

H τεχνική FUE για την αποκατάσταση της τριχοφυίας, είναι ανώδυνη και ελάχιστα επεμβατική. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, χωρίς εμφανείς ουλές ή τυχόν τραυματισμούς.

Πώς εξασφαλίζεται ένα άριστο αποτέλεσμα;

Για να επιτευχθεί ένα υψηλής αισθητικής και άκρως φυσικό αποτέλεσμα, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η τεχνογνωσία του χειρουργού-γιατρού. Η ιατρός Κατερίνα Καλογιάννη, με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο μπορεί να αναλάβει με επιτυχία κάθε περιστατικό, χαρίζοντας σε κάθε άνθρωπο αυτοπεποίθηση και μόνιμα αποτελέσματα.