Το Botox είναι μια πρωτεΐνη, η εφαρμογή της οποίας στοχεύει στην πρόληψη εμφάνισης ρυτίδων έκφρασης. Η εφαρμογή Botox είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς την προτιμούν χιλιάδες άντρες και γυναίκες.

Η εφαρμογή του Botox γίνεται με λεπτές ενέσεις στις περιοχές τους μεσόφρυου, του μετώπου και των ματιών ( ‘πόδι χήνας’). Η έγχυση της συγκεκριμένης ουσίας στις περιοχές αυτές, περιορίζει τις συσπάσεις των μυών με αποτέλεσμα την πρόληψη εμφάνισης των λεγόμενων ρυτίδων έκφρασης. Η διαδικασία αυτή διαρκεί 10 με 20 λεπτά (αναλόγως τον αριθμό των περιοχών όπου απαιτείται παρέμβαση), δεν απαιτεί αναισθησία γιατί η βελόνα είναι πάρα πολύ λεπτή (0,3mm),ενώ τα αποτελέσματα του Botox διαρκούν περίπου 6  μήνες. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως η δράση του botox ξεκινά μετά τα δύο πρώτα εικοσιτετράωρα   και το maximum αποτέλεσμα είναι ορατό μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες.

Στόχος δεν είναι η πλήρης ακινητοποίηση των μυών , αλλά μόνο η μείωση του αυξημένου τόνου τους που είναι και η αιτία δημιουργίας των ρυτίδων. Με αυτό τον τρόπο το πρόσωπο απαλλάσσεται από τις ρυτίδες χωρίς να χάνει την έκφρασή του.

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς να κάνει Botox. Ο χρυσός κανόνας είναι να γίνει με την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, έτσι ώστε να μη παγιωθούν και να μη βαθύνουν. Για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας φρέσκο , νεανικό και ταυτόχρονα φυσικό, θα πρέπει η θεραπεία να επαναλαμβάνεται σε διαστήματα που θα σας υποδείξει ο γιατρός. Μετά την εφαρμογή, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιες απλές οδηγίες που θα σας δοθούν, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί το αποτέλεσμα.

Πριν τη συνεδρία σας για θεραπεία με botox να γνωρίζετε:

  • Μη λάβετε ασπιρίνη ή άλλα αντιπηκτικά φάρμακα τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν την έγχυση του botox.
  • Την ημέρα της θεραπείας αποφύγετε τη γυμναστική, τις εργασίες που απαιτούν άρση βάρους και σκύψιμο και το ζεστό μπάνιο.

Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, απορία ή ανησυχία σχετικά με το Botox, δεν έχετε παρά να έρθετε σε επαφή μαζί μας, για να σας κατατοπίσουμε πλήρως.